Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

Apple schermtijd

Apple schermtijd instellen op iPhone en iPad

Zit jij ongemerkt te lang naar het scherm van je iPhone te kijken of wil je voorkomen dat je kind vele uren achter de iPad ziet? Sinds iOS 12 is het mogelijk om Apple schermtijd in te stellen en zo bepaalde limieten op te leggen. Daarnaast krijg je ook meer inzicht in hoe jij je apparaat gebruikt.

Met Apple schermtijd kan je bepalen hoelang jij je iPhone of iPad per dag wil gebruiken. Daarnaast kan je ook per app limieten instellen. Deze functie is niet alleen handig om je eigen gebruik te monitoren, maar ook voor ouders met kinderen kan dit een fijne functie zijn.

In totaal zijn er vier verschillende functies die je kan gebruiken bij Apple schermtijd. Hieronder een overzicht van de verschillende functies:

  • Apparaatvrije tijd: Met deze functie kun je bepalen welke apps je vanaf een bepaalde tijd wil gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld Facebook vergrendelen na 22:00 uur.
  • Applimieten: Met deze functie kan je per app of categorie een tijdslimiet instellen. Bijvoorbeeld maar één uur op Facebook per dag.
  • Altijd toegestaan: Met deze functie kan je apps selecteren die altijd beschikbaar blijven. Zo kan je bijvoorbeeld WhatsApp altijd toestaan om zo contact te kunnen houden met je kind.
  • Materiaal en privacy: Met deze functie kan je bepaalde zaken blokkeren. Denk dan aan het aanpassen van de toegangscode of bepaalde content met een leeftijdskeuring.

Apple schermtijd instellen

Het instellen van Apple schermtijd is vrij eenvoudig. Ga allereerst naar Instellingen en scroll vervolgens naar Schermtijd. In dit scherm krijg je direct een rapport te zien van het gebruik van je iPhone of iPad. Op het moment dat je op Bekijk alle activiteit klikt, krijg je een gedetailleerd overzicht van hoelang je welke app hebt gebruikt.

Per categorie kan je in het hoofdmenu de instellingen veranderen voor het gebruik van je toestel. Bekijk per categorie welke instellingen bij jou of je kind passen. Zo voorkom je dat je de hele dag door op je scherm zit te kijken. Handig!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!