Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Openingstijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545 (tussen 09:00 en 17:00)

dataverbruik per app

Dataverbruik per app bekijken

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone met een databundel. De grote van die databundels  kan echter enorm verschillen. Waar sommige kiezen voor onbeperkt internet, gaan andere liever voor een bescheiden bundel van 1 of 2 GB. Het is daarom ontzettend handig om het dataverbruik per app te bekijken. 

Het bekijken vat het dataverbruik per app is heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is het onderstaande stappenplan volgen?

Dataverbruik per app bekijken

  • Open de Instellingen-app op je iPhone
  • Ga naar het kopje ‘Mobiel netwerk
  • Scroll naar beneden om te zien welke apps het meeste data verbruiken

Hier is het verbruik per app te zien over een bepaalde periode. Die periode staat helemaal onderin beeld. Als je een goed beeld wil krijgen van het verbruik, is het een goed idee om de periode te resetten op het moment dat je nieuwe databundel in gaat. Op die manier weet je precies wat hoeveel data je in die maand hebt verbruikt.

  • Scroll helemaal naar onder
  • Klik op ‘Stel gegevens opnieuw in‘ en bevestig

Nu is de periode gereset en gaat hij het mobiele dataverbruik opnieuw bijhouden. Vergeet aan het einde van de maand niet te kijken naar de gegevens.

Zie je nou dat een van de apps veel data gebruikt, maar vind je dat niet nodig? Zet dan het schuifje achter deze app om. De app zal op dat moment alleen maar gebruik maken van de toegang tot het internet als je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Meer tips? Die vindt je hier!