Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Openingstijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545 (tussen 09:00 en 17:00)

Typ makkelijker met een éénhandig toetsenbord op je iPhone

Herken je dat, net niet met je rechterduim bij de Q kunnen komen? Het éénhandige toetsenbord op je iPhone (vanaf iOS 11) kan dan de oplossing zijn!

De iPhones zijn de afgelopen jaren een stuk groter geworden. Een iPhone plus is tegenwoordig een soort kleine iPad. Gebruiksvriendelijk als het gaat om de grote van het scherm. Soms minder als het gaat om het bedienen van het toestel. Mooi, maar niet voor iedereen even handig. Daar is nu iets op gevonden: het éénhandige toetsenbord.

Vanaf iOS 11 kun een speciaal toetsenbord activeren voor éénhandig gebruik. Het activeren van het eenhandig toetsenbord is heel eenvoudig. Hieronder lees je precies hoe je het éénhandig toetsenbord kunt activeren.

Eenhandig toetsenbord activeren:

  • open de app waarin je wilt typen, zoals Safari, WhatsAppof Notities
  • druk op de emoji-knopof wereldboltot er een menu verschijnt
  • kies het rechts- of linkshandige toetsenbord
  • het toetsenbord schuift op waardoor je het makkelijker kunt gebruiken

Mocht je bovenstaande methode lastig vinden dan kun je dit ook aanpassen via: Instellingen ▸Algemeen ▸Toetsenborden ▸Eenhandig toetsenbord ▸maak een gewenste keuze.

Het éénhandige toetsenbord werkt alleen met het standaard Apple toetsenbord, overige applicaties hebben deze mogelijkheid op dit moment nog niet. Zodra je een keuze hebt gemaakt blijft het éénhandige toetsenbord actief tot je het weer handmatig wijzigt.