Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

Hoelang staat mijn Mac al aan?

Opslag vol? Zo verwijder je makkelijk grote bestanden op je Mac

Is de harde schijf bijna vol? Dan is het sinds de invoering van Mac OS Mojave eenvoudig om grote bestanden op je Mac op te sporen en te verwijderen. Op die manier kan je in een keer meer opslag creëren. Lees in deze tip hoe je dit doet! 

Als je net een nieuwe MacBook of iMac koopt, is deze natuurlijk nog helemaal opgeschoond. Maar als je je Mac al langer gebruikt, kan het zomaar zijn dat je harde schijf vol staat met programma’s, bestanden of apps die je eigenlijk niet gebruikt. Zonde van de ruimte.

Om in een keer grote bestanden op te sporen, heeft Apple een nieuwe functie toegevoegd aan Mac OS Mojave.

Grote bestanden verwijderen

  • Klik links bovenin het scherm op het  -logo
  • Ga daarna naar Over deze Mac en dan naar het tabblad Opslag
  • Klik op de optie Beheer
  • Klik op Bekijk bestanden achter Schoon documenten op

Nu krijg je een lijst te zien met bestanden op je Mac, geselecteerd op de hoeveelheid opslag ze in beslag nemen. Hier kan je makkelijk door je bestanden heel scrollen en ze verwijderen als je ze niet meer nodig hebt of gebruikt.

Links in de menubalk kun je ook nog op andere locaties kijken of er dingen verwijderd kunnen worden van de harde schijf van je Mac. Zo kunnen er onder het kopje Apps bijvoorbeeld programma’s staan die je helemaal niet meer gebruikt.

Heb je Mac OS Mojave nou nog niet geïnstalleerd? Doe dan eerst onze checklist voor je de update gaat uitvoeren.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!