Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

iOS 11

iOS 11: Dit moet je doen voor je je iPhone update

Vandaag komt iOS 11 uit. De nieuwste update van het besturingssysteem van Apple heeft een hoop gave nieuwe functies. Natuurlijk wil je die allemaal zo snel mogelijk gebruiken, maar het is zeker verstandig eerst wat andere zaken te regelen. Zo kan je voorkomen dat je gegevens kwijtraakt, je iPhone of iPad vast loopt of je voor andere verrassingen komt te staan. Aan de slag!

Allereerst wil je natuurlijk weten of jouw iPhone of iPad in aanmerking komt voor iOS 11. Hieronder een lijst met de Apple-apparaten die in aanmerking komen voor de nieuwste update:

  • iPhone 5s, iPhone SE
  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus
  • iPad Air, iPad Air 2, iPad
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4
  • iPad Pro
  • iPod touch (zesde generatie)

LET OP: De iPhone 5s en de iPad Mini 2 staan tussen de lijst van apparaten die een update aankunnen, maar bij voorgaande updates gebeurde het vaak dat oudere apparaten langzamer werden. Het is dus verstandig de reactie van andere gebruikers af te wachten.

Ten tweede doe je er goed aan een back-up te maken van je iPhone of iPad alvorens je iOS 11 gaat downloaden. Het gebeurt wel eens dat een iPhone vastloopt tijdens een update en hersteld moet worden. Het is dan fijn dat je een reservekopie hebt van al je gegevens.

Daarnaast moet je er voor zorgen dat je iPhone of iPad voldoende opslagruimte vrij heeft, anders is het niet mogelijk om iOS 11 te downloaden en installeren. Wij adviseren om minimaal 2 GB aan opslagruimte vrij te hebben alvorens je de update gaat installeren. Via Instellingen > Algemeen > Beheer opslagruimte > Beheer opslag kun je zien welke apps de meeste plek innemen als het nodig is om dingen te verwijderen.

Als laatste is het belangrijk om je iPhone of iPad aan de lader te leggen voordat je de update gaat installeren. Als je toestel uitvalt tijdens het installeren van de update, is de kans groter dat hij vastloopt en jij je data verliest. Iets wat je natuurlijk niet wil.

Heb jij nou een heel huis vol met Apple-apparaten die geupdate moeten worden en durf je het zelf niet aan? De Appeldokter helpt je graag!