Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

iPhone batterij

iPhone batterij controlen: wat is de status?

Heb jij het idee dat je iPhone batterij niet meer goed werkt? Er zijn een aantal apps om te controleren wat de status is van jouw iPhone batterij. Zo kan je zien hoe vaak hij is opgeladen, maar ook hoeveel capaciteit je batterij nog heeft ten opzichte van een nieuwe batterij.

Iedereen weet dat hoe langer je een iPhone in je bezit hebt, hoe minder krachtig de batterij wordt. Om te voorkomen dat jij met een zwakke iPhone batterij komt te zitten, zetten wij een aantal apps op een rij om de status van jouw batterij te controleren.

  • Battery Life

De eerste App die we bespreken is Battery Life. Deze app om je iPhone batterij te controleren is ook geschikt voor je iPad en Apple Watch. In de app kan je de maximumcapaciteit van je batterij zien, maar ook het slijtageniveau van de accu. Handig aan de app is dat hij met kleuren de status van je batterij aangeeft. Je kan dus in één opslag zien hoe het met je iPhone batterij is.

  • CoconutBattery

Een andere handige app is CoconutBattery, een app die je moet installeren op je Mac. Nadelig als je niet in het bezit bent van een Apple-computer, maar als je wel een Mac tot je beschikking hebt heeft hij een extra functie. Allereerst moet je de app downloaden op je Mac en vervolgens sluit je je iPhone (of iPad) aan op de computer. De app gaat nu de status van je batterij controleren. Uiteindelijk worden er verschillende gegevens aan je getoond. Zo kan je zien hoe oud de batterij is, hoe vaak hij is opgeladen en wat de capaciteit is van je iPhone batterij.

Met deze twee apps kan je de status van je batterij makkelijk controleren. Als je accu er nou slecht aan toe is, kan je hem in sommige gevallen maar beter laten vervangen. Zo heb jij weer meer plezier van je iPhone!