Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

iPhone batterij

iPhone batterij snel leeg? 5 handige tips!

Loopt jouw iPhone batterij snel leeg? Met deze vijf handige tips gaat je iPhone stukken langer mee. Sommige tips gaan rechtstreeks tegen je gevoel in, maar werken zeker. Lees snel verder!

Hoe vervelend is het: ben je net onderweg met de trein en blijkt je iPhone al weer voor de helft leeg. Hoe kan dat nou: je iPhone batterij snel leeg? Daar zijn verschillende oorzaken voor. Maar er zijn ook een paar tips die er voor zorgen dat je batterij minder snel leeg loopt.

1. Laat Facebook niet heel de tijd meekijken

Apps gebruiken niet alleen stroom als je ze gebruikt, maar ook op de achtergrond blijven ze werken. Facebook is daar de kampioen in. Hoe voorkom je nou dat de app constant ververst op de achtergrond?

  • Ga naar instellingen en kies voor ‘Algemeen’
  • Ga vervolgens naar ‘Ververs op achtergrond’
  • Zet het schuifje bij Facebook om.

Deze tip kan je ook voor andere apps gebruiken die in het rijtje staan. Op die manier bespaar je weet batterij!

2. Schakel ook andere apps uit

Ja, Facebook gebruikt het meeste van je batterij, maar andere apps kunnen er ook wat van. Tip twee is dus ook dat je hetzelfde proces hierboven kan herhalen voor apps die je niet vaak gebruikt of waarvan het niet belangrijk is dat ze constant verversen (spelletjes, Google Maps of Instagram bijvoorbeeld. Je gebruikt ze toch alleen als je hem nodigt hebt.)

3. Sluit je apps niet meer af!

Vaak wordt beweerd dat wanneer je apps helemaal afsluit door twee keer op de homeknop te duwen en de apps naar boven te schuiven. Wat blijkt nu? Dit kost juist batterij! Elke keer als je apps afsluit, verwijder je ze tijdelijk uit het werkgeheugen van je telefoon. Bespaart dit batterij? Ja. Het enige nadeel is dat het daarna weer meer stroom kost om de app op te starten. Niet meer afsluiten dus!

4. Schakel je batterijpercentage uit

Natuurlijk is het heerlijk om precies te weten hoeveel procent je batterij nog heeft, maar het percentage is geen hard cijfer. Het is een indicatiewaarde van de levensduur van de batterij. Als je het percentage uitschakelt, schiet je ook minder snel in de stress over het feit dat je iPhone batterij snel leeg is.

5. Schakel energiebesparingsmodus in

Ja, deze tip ligt voor de hand. Dat wil niet zeggen dat hij niet werkt. Als je iPhone minder dan 20% batterij resterend heeft, vraagt hij automatisch of je energiebesparingsmodus wil inschakelen. Natuurlijk kan je zelf de modus bij elk willekeurig percentage aanzetten. Het zorgt er onder meer voor dat apps niet meer automatisch refreshen op de achtergrond en dat scheelt batterij. Handig!

Ondanks deze tip toch nog last van het feit dat je iPhone batterij snel leeg is? Neem contact op met ons of ga eens langs bij een servicecenter en laat je batterij testen. Misschien is die wel heel nodig aan vervanging toe!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!