Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

iPhone oververhit

iPhone oververhit? Tips om het te voorkomen en te verhelpen!

Met tempraturen van boven de dertig kan het zomaar gebeuren dat jouw iPhone oververhit raakt. De iPhone geeft dan een melding in beeld en is tijdelijk niet meer te gebruiken. In dit artikel lees je hoe je iPhone overhit kan raken en hoe je dat oplost.

Als je je iPhone in de zon laat liggen op een tafeltje op het terras lopen de temperaturen al snel op richting de 35/40 graden. De iPhone raakt dan snel oververhit. Maar ook als je je iPhone op het dashboard legt of met hoge temperaturen de camera-app vergeet uit te schakelen kan de iPhone gebukt gaan onder de hitte.

Als je iPhone oververhit raakt kan je hem mogelijk tijdelijk niet meer gebruiken. Ook kan de iPhone niet opgeladen worden en werkt de camera niet. Hier wat tips om oververhitting tegen te gaan:

  • Schakel de iPhone compleet uit (als dat nog lukt). Er zijn dan geen achtergrondprocessen meer actief en de iPhone kan afkoelen.
  • Leg de iPhone in de schaduw, bijvoorbeeld binnen of op een plek waar het waait zodat de hitte weg kan.
  • Schakel Bluetooth, locatievoorzieningen en andere energieverslindende functies uit.
  • Gebruik de camera tijdelijk niet. De camera gebruikt veel vermogen van de processor.
  • Gebruik tijdelijk geen navigatie-apps of andere processorintensieve apps.
  • Schakel vliegtuigmodus in, zodat GPS, Bluetooth, Wi-Fi en mobiel datagebruik zijn uitgeschakeld en de iPhone meer kans heeft om af te koelen.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!