Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

iphone refurbished

Check: Is jouw iPhone refurbished, nieuw of vervangen?

Als je een iPhone wil aanschaffen heb je een paar keuzes. Je kan voor een nieuw toestel gaan, je kan de iPhone refurbished kopen of een tweedehands model kiezen. Twijfel je nou wat voor toestel jij hebt? Dan is er een manier om te controleren om wat voor toestel het gaat. Lees hier hoe!

Steeds meer mensen kopen een iPhone refurbished, maar daarnaast gaan er ook veel nieuwe toestellen over de toonbank. Koop jij nou via Marktplaats een iPhone, wil je misschien wel weten of deze nieuw is gekocht, het om een refurbished model gaat of dat hij ooit vervangen is door Apple. Dat is mogelijk.

  • Open Instellingen en ga vervolgen naar Algemeen
  • Klik vervolgens op Info
  • Controleer het nummer bij Model

Het nummer dat bij Model staat geeft een inkijkje in de telefoon. In totaal zijn er drie opties en gaat het om de letter die aan het begin van deze code staat.

  • M: Een origineel toestel. Werd als nieuw verkocht.
  • F: Een refurbished toestel. Hij is gereviseerd door Apple of een erkende Apple serviceprovider
  • N: Vervangend toestel, origineel toestel dat is vervangen door Apple

Het systeem om te controleren of je iPhone refurbished, nieuw of vervangen is, is helaas niet waterdicht. Dit komt omdat alleen Apple of door Apple erkende servicebedrijf het nummer kunnen wijzigen als een iPhone refurbished is.

Partijen die niet door Apple erkend worden, maar wel toestellen refurbishen kunnen de code dus niet aanpassen. Dergelijke toestellen houden dus hun oude code.

De Appeldokter Refurbished

Heb jij nou interesse in een refurbished iPhone? Neem dan eens een kijkje op onze website. In samenwerking met Forza Refurbished biedt de Appeldokter gereviseerde toestellen aan. De kwaliteit die je van Apple gewend bent, met twee jaar garantie en voor een zachtere prijs dan een nieuw toestel.