Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

Mac upgraden

Duurzaam zijn? Haal meer uit je Apple en laat je Mac upgraden!

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar is de tiende editie van de duurzaamheid-dag. Op die dag proberen we met elkaar bewuster te worden van de manier waarop we met aarde omgaan. Bij De Appeldokter staat duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom adviseren wij om niet meteen een nieuwe Mac te kopen. Denk eens aan je Mac upgraden!

Als je een nieuwe Mac koopt, ga je er vanuit dat je een apparaat koopt waar je jaren mee vooruit kan. Toch krijg je na een paar jaar misschien het idee dat je al veel hebt ingeleverd qua snelheid en specificaties. Direct een nieuwe kopen is echter niet nodig. Je kan je Mac upgraden.

Jouw Mac upgraden kan op verschillende manieren, maar telkens is het doel hem sneller en beter te maken. Je kan denken aan het vervangen van je harde schijf, het plaatsen van een nieuwe batterij of het uitbreiden van het werkgeheugen.

Werkgeheugen uitbreiden

Het toevoegen van meer werkgeheugen in jouw Mac is één van de snelste en efficiëntste manieren om de prestaties van de Mac te verbeteren. Vooral de wat oudere Macs worden geleverd met slechts een minimum aan intern geheugen. Het inbouwen van extra ‘RAM’ voegt meer pit t0e aan het systeem en is snel gebeurd. Het uitbreiden van het werkgeheugen gaat met soepeler multitasken, sneller surfen op het web, efficiëntere video- en audiobewerking en betere multimedia prestaties.

Harde schijf vervangen voor Solid State Disk (SSD)

Daarnaast is het  plaatsen van een Solid State Disk een goede upgrade voor jouw Mac. De snellere harde schijf zorgt ervoor dat de software en het besturingssysteem veel sneller opstart. Een SSD gaat tot 10 keer sneller dan een normale harde schijf. Daarnaast is een Solid State Disk een stuk betrouwbaarder omdat er geen bewegende onderdelen voor worden gebruikt. Heb je dus nog een normale harde schijf? Wacht dan niet langer en laat een SSD plaatsen.

Batterij vervangen

Heb jij een MacBook waar de batterij snel leeg van raakt? Na een aantal jaren kan het zijn dat de batterij van jouw MacBook niet meer 100 procent werkt. Natuurlijk kan je dan denken: misschien is het tijd voor een nieuwe. Echter is het veel goedkoper om de batterij te laten vervangen. Het grootste voordeel is dat je MacBook weer veel langer mee gaat en je hem dus makkelijk zonder oplader mee kan nemen.

Wil je weten welke upgrade het beste bij jouw Mac past? Kijk dan op onze Upgrade-pagina of neem contact met ons op!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!