Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

Mac harde schijf vol

Mac harde schijf vol? Drie tips!

Is jouw Mac harde schijf vol? Dat kan de nodige problemen opleveren. Zo wordt je Mac trager, is het niet meer mogelijk om grote bestanden te downloaden en gaat ook het opstarten van je Mac en programma’s een stuk moeilijker. Met deze drie tips maak jij weer wat opslagruimte vrij. 

Sommige Mac’s hebben maar een opslagruimte van 128 GB. Een paar fotomappen van feestjes, een videoproject en een aantal grote programma’s verder kan je Mac harde schijf vol zijn. Met een paar slimme tips en tricks kan je dit probleem oplossen.

Externe opslag

De eerste oplossing is degene die het meest voor de hand ligt als je Mac harde schijf vol is: gebruik een externe opslagruimte. Je kan denken aan een externe harde schijf of een NAS. Je kan dan de grotere bestanden als films en fotoalbums dan op de externe opslag opslaan, waardoor je direct meer ruimte creëert op je Mac. Een ander groot voordeel daarvan is is dat je van de bestanden direct een back-up hebt. Zeker zijn van bestandsbehoud? Sla het op twee verschillende plaatsen op.

Online opslag 

Er zijn naast de externe opslagdiensten ook gebruik te maken van online opslagdiensten als je Mac harde schijf vol is. Denk daarbij als services als Google Drive en Dropbox. Het voordeel van deze diensten is dat je jouw gegevens overal kan benaderen. Je krijgt vaak een gratis hoeveelheid GB’s om mee te starten en kan dan voor een maandbedrag meer opslagruimte bij kopen. Je bestanden zijn direct veilig voor als er iets gebeurt met je hardware.

Harde schijf vervangen

Er is ook een mogelijkheid om je huidige harde schijf te vervangen voor een model met meer opslagruimte. Zo kan je een schijf van 128 GB vervangen voor een model van 256 GB of vervangen je jouw schijf met 256 GB eenvoudig naar en 512 GB-model. De voordelen daarvan zijn dat je je oude harde schijf kan gebruiken als externe schijf, je meer opslagruimte hebt op je Mac en daarnaast je een nieuwer model in je computer kan plaatsen. Meer informatie? Daar lees je hier alles over!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!