Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

MacOS High Sierra

MacOS High Sierra installeren? Checklist nalopen!

Sinds gisteren is het mogelijk om het nieuwe besturingssysteem van Apple, MacOS High Sierra, te downloaden voor je Mac. Net als bij de nieuwe iOS update voor iPhone en iPad is het altijd goed om eerst een checklist na te lopen voordat je besluit het nieuwe besturingssysteem te downloaden. Kijk hier wat je moet doen!

MacOS High Sierra te installeren?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te controleren of je jouw Mac nog kan upgraden. Check daarvoor deze lijst:

  • MacBook (eind 2009 of nieuwer)
  • MacBook Pro (medio 2010 of nieuwer)
  • MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)
  • Mac mini (medio 2010 of nieuwer)
  • iMac (eind 2009 of nieuwer)
  • Mac Pro (medio 2010 of nieuwer)

Hoewel er een breed scala aan apparaten volgens Apple geschikt is om MacOS High Sierra op te installeren plaatsen wij van de Appeldokter daar wel een kanttekening bij. Natuurlijk is het leuk om het nieuwste van het nieuwste te installeren, maar de Mac moet het wel aankunnen. Wij adviseren daarom minimaal een RAM-geheugen van 8GB. Weten waarom? Dat lees je hier!

Bewaar je gegevens!

Het is altijd goed om een back-up te maken van je gegevens, maar zeker als je een software-update gaat uitvoeren is dit aan te raden. Tijdens het updaten van een Mac bestaat de kans dat het proces verkeerd verloopt en de Mac een schone installatie nodig heeft. Hoewel we er niet van uit gaan, is het wel fijn dar mocht het gebeuren je in ieder geval over al je documenten beschikt op MacOS High Sierra.

Alle software updaten

Het is belangrijk om alle updates te installeren voordat je de software-update gaat uitvoeren. Zo weet je zeker dat je Mac helemaal klaar is voor een nieuw besturingssysteem. Nog een kleine tip voordat je de update gaat: leg een MacBook altijd aan de lader wanneer je hem gaat updaten. Zo voorkom je dat je Mac uitvalt tijdens de update.