Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

macOS Mojave

macOS Mojave: dit is wat je allemaal moet weten!

Vanaf 24 september is het mogelijk om het besturingssysteem voor je Mac, macOS Mojave te downloaden. In dit artikel lees je alle informatie die je nodig hebt over de update. Is je Mac wel geschikt voor de update? Heeft je Mac nog voldoende vermogen? En wat moet je allemaal doen voor je de update kan gaan installeren. 

Laten we beginnen bij het beginnen. Als eerste moet je kijken of jouw Mac wel geschikt is voor het nieuwste besturingssysteem. Hieronder een lijst:

Lijst met Macs die geschikt zijn voor macOS Mojave

  • MacBook (begin 2015 of later)
  • Mac mini (eind 2012 of later)
  • MacBook Air (midden 2012 of later)
  • MacBook Pro (midden 2012 of later)
  • iMac (eind 2012 of later)
  • Alle iMac Pro-modellen
  • Mac Pro (eind 2013)

Checklist

Het belangrijkste is om altijd een back-up te maken van je bestanden. Op die manier weet je zeker dat je geen data verliest als er iets misgaat. Je kan een back-up maken op een Time Capsule, externe harde schijf of kiezen voor een online opslag, bijvoorbeeld via onze Online Back Up Service.

Het is belangrijk om te kijken naar de overige specificaties van je Mac, zoals het werkgeheugen. Apple noemt een minimaal werkgeheugen van 2GB, maar ons advies luidt minimaal 8GB. Dit om de Mac goed te kunnen later presteren met mac OS Mojave. Check het werkgeheugen via  > Over deze Mac > Meer info > Overzicht. 

Verder moet je genoeg opslagruimte vrij hebben op de op je Mac. Op de update te kunnen installeren moet je minimaal 10 GB aan opslagruimte vrij hebben op je harde schijf. Via  > Over deze Mac > Opslag kan je dat controleren.

Zorg er voor dat je alle programma’s eerst update. Microsoft Office, Adobe pakketten, etc. Neem een kijkje in de App Store om daar ook alle software-updates te doen voordat je deze upgrade maakt.

Als laatste is het belangrijk om je Mac aan de stroom te hangen als je de update gaat installeren, zo voorkom je dat je Mac halverwege de update uitvalt.

Nieuwe functies macOS Mojave

Apple heeft weer een aantal nieuwe functies toegevoegd aan het nieuwe besturingssysteem. Wij zetten er drie voor jou op een rij.

Dark Mode
De eerste nieuwe functie die we willen uitlichten in ‘Dark Mode’. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om te kiezen voor een donkere layout van je Mac. Voor mensen die hun Mac veel in de avond gebruiken is dit ook een fijne toevoeging, omdat het licht minder fel is. Daarnaast ziet het er ook nog eens tof uit!

macOS Mojave Dark Mode

Dynamisch bureaublad 
Misschien geen gigantische aanpassing, maar wel een hele mooie: het dynamische bureaublad. Deze achtergrond zorgt ervoor dat de afbeelding transformeert als het later op de dag wordt. Een kleine aanpassing, maar wel een die het plezier om achter je Mac te zitten vergroot.

Stacks
Maak jij altijd een zooitje van je bureaublad? Met het nieuwe ‘Stacks’ zorgt Apple voor een beetje structuur in je bureaublad. Schermafbeeldingen worden bij schermafbeeldingen geplaatst en documenten bij documenten, Zo weet je direct waar je moet zoeken.

Hulp bij installeren?

Vind jij het nou lastig om alles goed te installeren of wil je als bedrijf in één keer alle Macs op kantoor bijwerken? Wij van De Appeldokter helpen je! Neem contact op of bel 085 4847 545 voor meer informatie.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!