Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

NL-Alert inschakelen

NL-Alert inschakelen op je iPhone om meldingen te ontvangen

Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hen in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert inschakelen op een iPhone moet handmatig gebeuren. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet!

Waarom zou je NL-Alert inschakelen? Heel simpel: NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, een gaslekkage of noodweer. De overheid kan op die manier veel mensen tegelijk inlichten.

Bij de meeste nieuwe telefoons staan de instellingen automatisch goed en ontvang je de NL-Alert berichten. Bij een iPhone moet je het echter zelf goed zetten.

NL-Alert instellen:

  • Ga naar de Instellingen-app
  • Tik op Berichtgeving
  • Veeg helemaal naar beneden naar Overheidsmeldingen
  • Zet de knop met Noodmeldingen aan

Als alles goed is gegaan, ontvang je nu de NL-Alert meldingen. Om te testen of iedereen de berichten van de overheid ontvangt, sturen ze om de zoveel tijd een controlebericht uit. Het eerstvolgende controlebericht zal worden verstuurd op maandag 3 juni om 12:00 uur.

Wat moet je doen als je een NL-Alert ontvangt en wat kan er in staan? In een NL-Alert staat wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat je bij een brand ramen en deuren moet sluiten. Of dat je bij explosiegevaar uit het gebied moet blijven. Het bericht begint altijd met het woord ‘NL-Alert’.

Wil je meer informatie over NL-Alert? Neem dan een kijkje op de website van de overheid.