Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

Overstappen van Windows naar Mac

Overstappen van Windows naar Mac: neem je bestanden mee

Heb je tot nu toe altijd een Windows-computer gehad, maar vind je het tijd worden om over te stappen naar Mac? Lees dan even goed dit artikel door, want als je gaat overstappen van Windows naar Mac kan je je bestanden namelijk bij de configuratie van je nieuwe Mac overzetten. We gaan je uitleggen hoe je dat doet.

Allereerst is het belangrijk om er voor te zorgen dat de Windows PC helemaal bijgewerkt is. De migratie-assistent werkt met Windows 7 en hoger. Daarnaast moet je ook de inloggegevens van een beheerdersaccount van de pc hebben. Verbind daarna zowel de pc als je Mac met hetzelfde netwerk of koppel de apparaten met een Ethernet-kabel.

Overstappen van Windows naar Mac

Nu gaan we controleren of er geen problemen zijn met de Windows-schijf. Gebruik daarvoor het  hulpprogramma Schijfcontrole (chkdsk). Voer de volgende stappen uit:

  • Kies ‘Start’ > ‘Uitvoeren’.
  • Typ cmd in het venster ‘Uitvoeren’ en druk op Enter.
  • Typ chkdsk in het opdrachtvenster en druk op Enter.
  • Als het hulpprogramma Schijfcontrole meldt dat er problemen zijn gevonden, typt u 'chkdsk drive': /F en drukt u op Enter. In dit voorbeeld is ‘drive’ de letter van de Windows-opstartschijf is, zoals ‘d:’. Druk op de toets ‘Y’ wanneer u hierom wordt gevraagd en start de pc opnieuw op. Herhaal dit proces totdat het hulpprogramma Schijfcontrole geen problemen meer aangeeft.

Als het niet lukt om alle problemen op te lossen, is het een goed idee om eerst de Windows-pc goed na te laten kijken. Zo voorkom je latere problemen.

Migratie-assistent downloaden

Als deze stap is afgerond, gaan we de migratie-assistent downloaden voor de Windows-pc. Klik hier om het programma te downloaden als je overstapt naar een Mac met macOS Mojave. Kijk op de website van Apple voor oudere besturingssystemen.

Voordat je begint met de migratie is het verstandig om alle overige vensters te sluiten van de Windows-pc. Daarna kan je de migratie-assistent starten. Klik op ‘Volgende’ om te starten.

Mappen selecteren

Start nu ook de nieuwe Mac op en doorloop de eerste stappen van de installatie tot je bij de migratie-assistent van de Apple komt. kies voor de optie ‘Vanaf een Windows-pc’ om de gegevens van je Windows naar de Mac te kopiëren. Volg vervolgens de stappen van de migratie-assistent.

Na een paar stappen krijg je een scherm te zien met alle mappen op de Windows-pc. Daar kan je selecteren welke gegeven je mee wil nemen als je gaat overstappen van Windows naar Mac. Als je daarna op ‘volgende’ klikt gaat de migratie van de gegevens beginnen.

Hulp bij overstappen van Windows naar Mac

Vind jij het nou spannend om zelf je gegeven over te zetten? Of heb je een bedrijf waarbij meerdere computers moeten worden overgezet? Wij helpen je graag met deze mooie stap. Neem vrijblijvend contact met ons op!