Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

Privémodus in safari

Privémodus in Safari: Laat geen sporen achter

Wil je wél lekker op het internet surfen, maar niet dat je websitegedrag, geschiedenis of cookies worden bewaard? Dan kan je het beste gebruikmaken van de optie privémodus in Safari. Je laat dan geen sporen achter op het internet.

Wanneer kan het nou interessant zijn om privémodus te gebruiken? Bijvoorbeeld bij het gebruik van internetbankieren of als je een verrassing plant voor je partner en niet wil dat hij of zij iets terug kan vinden op de computer.

Hoe activeer je de privémodus in Safari?

Het activeren van deze modus is ontzettend makkelijk. Je volgt de onderstaande stappen:

  • Open Safari
  • Navigeer naar de menubalk bovenin uw beeld
  • Klik op Archief
  • Klik op Nieuw privévenster

Vanaf dat moment opent er een ander venster. Alleen in dat venster in privémodus in Safari geactiveerd. Alle andere tabbladen zitten nog in de normale modus. Het afsluiten van de privémodus is heel simpel. Zodra je het venster weg klikt, wordt de modus gedeactiveerd.

Ook kan je de privémodus activeren door de sneltoetscombinatie CMD + Shift + N te gebruiken. Er popt dan automatisch een nieuw privévenster op.

Hoe weet ik zeker dat privémodus actief is?

Je kan de privémodus herkennen door de grijze adresbalk in Safari zoals in de afbeelding hieronder:

Schermafbeelding 2016-04-07 om 19.27.00

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!