Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Openingstijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545 (tussen 09:00 en 17:00)

schermtijd

Schermtijd bekijken op iPhone vanaf iOS 12

Vanaf iOS 12 komt er een nieuwe functie bij voor je iPhone en iPad. Het is dan mogelijk om je schermtijd te bekijken. Je krijgt dan inzicht over welke app je hoe lang hebt gebruikt. Apple doet dit om je bewuster om te laten gaan met je smartphone. 

De nieuwe functie zal te vinden zijn onder de instellingen-app. Onder het kopje ‘Schermtijd’ kan je vervolgens je eigen iPhone selecteren.

Je komt dat direct in het Schermtijd-overzicht van vandaag terecht. Je krijgt direct te zie hoe lang je je iPhone of iPad al hebt gebruikt die dag en of dit meer of minder is dan je gemiddelde. Daarnaast kun je zien welke apps je het meest hebt gebruikt en hoe vaak je je toestel hebt opgepakt die dag.

Ook is er een report over de afgelopen zeven dag te zien en laat schermtijd zien hoeveel notificaties je hebt gehad.

Schermtijd limieten instellen

Merk je nou dat je veel tijd doorbrengt op apps als Facebook en Instagram, maar wil je liever wat minder tijd op je toestel doorbrengen? Dat kan ook met de nieuwe functie. Het is namelijk mogelijk om bepaalde limieten in te stellen voor specifieke apps.

Wil je bijvoorbeeld niet meer dan een uur doorbrengen op Facebook, kan je de timer instellen op één uur. Als de tijd bijna verstreken is, krijg je een melding te zien. Is het ingestelde limiet bereikt, dan wordt de app ‘geblokkeerd’.

Als je de app wil openen krijg je een melding te zien dat je het limiet hebt bereikt. Het is nog wel mogelijk de melding te negeren, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van het limiet.