Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

screenshot maken op een mac

Screenshot maken op een Mac: Drie opties

Even snel een deel van een artikel doorsturen naar een collega of laten zien waar je mee bezig bent aan een familielid of vast willen leggen wat er op je scherm gebeurt. Soms kan het makkelijk zijn om even snel een screenshot te maken, maar hoe doe je dat nou op je Mac? Een screenshot maken op een Mac leggen we je in deze tip uit.

In totaal zijn er drie opties. Wil je een screenshot maken op een Mac kan je als eerste een shot maken van heel het scherm. Dat doe je met de volgende toetsencombinatie:

Screenshot volledig scherm: cmd⌘ + shift + 3

Als tweede is het mogelijk om een screenshot te maken van een deel van het scherm. Je kan dan zelf een kader selecteren met je muis. Vervolgens wordt van het geselecteerde kader een afbeelding gemaakt.

Screenshot maken deel van het scherm: cmd⌘ + shift + 4. Selecteer daarna met je muis een kader dat je wil vastleggen. Als je de muis loslaat wordt het screenshot genomen.

Als laatste is het ook nog mogelijk om een screenshot te maken van het scherm of het programma waar je op dat moment mee aan het het werken bent. Het kader wordt na de toetsencombinatie blauw gemarkeerd.

Screenshot van actief scherm of programma: cmd⌘ + shift + 4 + Spatiebalk

Screenshot maken op een Mac: Waar komen de afbeeldingen terecht

Als je een screenshot hebt gemaakt, worden ze automatisch op je bureaublad opgeslagen. Ze krijgen dan een naam die begint met ‘schermafbeelding’, gevolgd door de datum van het moment dat het screenshot is gemaakt.

Hulp nodig?

Maak een afspraak met ons, wij helpen je graag.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!