Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

MacBook batterij slecht

MacBook batterij slecht? Controleer de status

Heb je het idee dat de accu van uw MacBook niet meer in orde is? Er is een simpele manier om dat te controleren. MacBook batterij slecht of niks aan de hand? Binnen enkele secondes weet je of uw batterij aan vervanging toe is of nog een tijd mee kan. 

De batterij die in iedere MacBook, MacBook Air en MacBook Pro zit houdt het als het goed is jarenlang vol, maar zal op een gegeven moment minder effectief zijn in het vasthouden van de lading. Zo kun je je MacBook batterij controleren:

 • Ga met je muisaanwijzer naar het Batterij-icoon rechts bovenin de menubalk.
 • Houd nu de Option (alt) toets ingedrukt terwijl je op het Batterij-icoon klikt.
 • Bovenaan het menu dat nu in beeld verschijnt staat nu de extra optie met ‘Status:’ gevolgd door de huidige status van je Mac-accu.
 • Door op deze status te klikken krijg je meer informatie over de verschillende statussen.
 • Jouw MacBook kan in deze statusbalk vier verschillende aanduidingen geven voor de staat van de accu:
  Normaal: De batterij werkt zoals hij zou moeten werken, je hoeft dus geen actie te ondernemen
  Vervang Spoedig: Je batterij werkt nog steeds goed, maar kan minder ver worden opgeladen dan een gloednieuwe MacBook-accu
  Vervang Nu: Er zijn problemen met je batterij, maar is merkbaar minder op te laden dan een nieuwe batterij. Je Mac loopt dus geen schade op als je deze accu blijft gebruiken, maar hij gaat simpelweg minder lang mee.
  Onderhoud Vereist: Apple raadt aan om je batterij weg te brengen voor service. De batterij werkt anders dan zou moeten, of kan een stuk minder ver opgeladen worden dan de bedoeling is. Je kunt de Mac nog wel gebruiken met deze accustatus.

Wil jij de accu van je Mac laten vervangen of heb je een andere vraag over je Mac? Neem dan gerust contact met ons op!