Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

sneltoetsen voor Mac

Sneltoetsen voor Mac: 11 handige combinaties

Als je met een Apple iMac of MacBook werkt, zijn er een hoop makkelijke sneltoetsen voor Mac die je kan gebruiken tijdens het werken. Sneltoesten maken het werk een stuk makkelijker en sneller. De Appeldokter stelde voor jou een lijst op met 11 handige sneltoetsen. Veel werkplezier er mee!

11 handige sneltoetsen voor Mac:

 1. Command + H: De vensters van het programma op de voorgrond verbergen. Stel u bent een sinterklaasgedicht aan het schrijven en de persoon voor wie hij is komt binnen, Met Command + H verbergt Word.
 1. Command + Spatiebalk: Spotlight! Snel even dat ene bestand of liedje opzoeken? In plaats va het loepje aan te klikken kunt u sneller zoeken met deze sneltoetsen.
 1. Command-Shift-3 of 4: Schermafbeelding maken van je hele scherm (3) of selecteer zelf het gedeelte waar je een screenshot van wil maken (4). Handig als u wil laten zien
 1. Command-Komma: Open het voorkeuren-scherm van het programma op de voorgrond. Zo kunt u snel de instellingen van het programma aanpassen.
 1. Command-Option⌥-Control-Aan/uit-knop: Alle programma’s stoppen en de Mac uitzetten. Als documenten nog niet zijn opgeslagen, wordt dit eerst gevraagd.
 1. Command-(Shift)-F3: Programma’s opzij schuiven. Handig als u even snel op uw bureaublad moet zijn. Als je Shift erbij indrukt, schuiven de programma’s langzaam weg en kunt u bij u bestanden.
 1. Command-Shift-N: Een nieuwe map aanmaken in Finder. Scheelt weer zoeken naar de juiste knoppen.
 1. Command-Delete: Verplaats een bestand naar de prullenbak. Makkelijker en sneller dan de optie via uw muis of om het bestand te slepen.
 1. Command-Shift-Delete: Prullenmand legen. Binnen twee secondes kunt u dus een bestand in de prullenmand plaatsen en hem verwijderen.
 1. Command-Q: Het programma waar je in aan het werken bent stoppen.
 1. Spatiebalk: Snelle weergave in Finder om een voorvertoning te zien van bijvoorbeeld een foto of document. Zo hoeft u het niet helemaal te openen om te zien wat er in staat.

Natuurlijk zijn er nog veel meer combinaties mogelijk. Bekijk hier een volledige lijst van Apple!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!