Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

Mac sneller opstarten

Mac sneller opstarten? Tips van De Appeldokter

Heb jij het idee dat het ontzettend lang duurt voordat jouw Mac is opgestart? Met deze handige tip kan je daar wat aan doen. Met slechts een paar wijzigingen in de instellingen kan jouw Mac sneller opstarten. Wie wil dat nou niet!

Op het moment dat jij jouw Mac opstart, zal hij automatisch ook een aantal programma’s en/of apps worden geopend. Het openen daarvan kost logischerwijs kracht voor je computer. Gebruik je de apps of programma’s nou niet altijd? Start ze dan ook niet automatisch op. Door de wijzigingen kan jouw Mac sneller opstarten.

Mac sneller opstarten

  • Klik op het appeltje in de linker bovenhoek en open het kopje Systeemvoorkeuren
  • Open de pagina ‘Gebruikers en Groepen
  • Klik op het door jou gewenste account en selecteer het kopje ‘Inloggen’
  • In de lijst die je te zien krijgt staan programma’s die automatisch worden opgestart. Selecteer een programma en druk op het minteken linksonder in het menu.

Het programma wordt nu niet meer automatisch opgestart. Je kan dit proces met alle programma’s of apps die je wil verbergen doen. Natuurlijk is het ook mogelijk een programma of app toe te voegen aan dit lijstje als je het juist wel vaak gebruikt. Je Mac sneller opstarten is dus geen ingewikkeld proces en kan met een aantal kleine aanpassingen al voordeel opleveren.

Traag? Daar doen we iets aan!

Blijft je Mac traag opstarten? Misschien zit er nog een oude harde schijf in de Mac. Een Hard Disk Drive is een ouder type harde schijf en bezit nog draaiende onderdelen. In alle nieuwe modellen van Apple zit standaard een Solid State Drive (SSD). Dit type schijf is tot wel twaalf (!) keer sneller dan een HDD. Een SSD-schijf kan in vrijwel elke Mac worden ingebouwd. Benieuwd of dit iets is voor jou? Maak een afspraak of bel!