Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Openingstijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545 (tussen 09:00 en 17:00)

Alle berichten in: Apple tips

naam van je apple apparaten

Verander de naam van je Apple apparaten met deze stappen

Apple maakt apparaten die lang mee kunnen. Toch besluiten veel mensen om snel de nieuwste modellen te kopen. Het andere Apple apparaat kan dan een nieuwe eigenaar krijgen. Om het Mac-device toch als eigen te laten voelen, kan je de naam van je Apple apparaten opnieuw instellen. Lees hier hoe je dat doet.

Lees meer
Airdrop

Eenvoudig bestanden delen met AirDrop

Als je over meerder Apple-apparaten beschikt kan je met AirDrop heel makkelijk bestanden versturen naar het andere apparaat. Ook in een werkomgeving kan het de functie goed gebruikt worden. In deze top leggen we uit hoe je het gebruikt. 

Lees meer
Instagram beveiligen

Instagram beveiligen met tweestapsverificatie

Instagram is een van de snelstgroeiende social media-platforms van dit moment. Het is de plaats om al je foto’s en video’s te delen met de rest van de wereld. Toch wil je niet dat iedereen bij jouw gegevens kan. Je Instagram beveiligen met tweestapsverificatie is daarom een goed idee. 

Lees meer

Typ makkelijker met een éénhandig toetsenbord op je iPhone

Herken je dat, net niet met je rechterduim bij de Q kunnen komen? Het éénhandige toetsenbord op je iPhone (vanaf iOS 11) kan dan de oplossing zijn!

De iPhones zijn de afgelopen jaren een stuk groter geworden. Een iPhone plus is tegenwoordig een soort kleine iPad. Gebruiksvriendelijk als het gaat om de grote van het scherm. Soms minder als het gaat om het bedienen van het toestel. Mooi, maar niet voor iedereen even handig. Daar is nu iets op gevonden: het éénhandige toetsenbord.

Vanaf iOS 11 kun een speciaal toetsenbord activeren voor éénhandig gebruik. Het activeren van het eenhandig toetsenbord is heel eenvoudig. Hieronder lees je precies hoe je het éénhandig toetsenbord kunt activeren.

Eenhandig toetsenbord activeren:

  • open de app waarin je wilt typen, zoals Safari, WhatsAppof Notities
  • druk op de emoji-knopof wereldboltot er een menu verschijnt
  • kies het rechts- of linkshandige toetsenbord
  • het toetsenbord schuift op waardoor je het makkelijker kunt gebruiken

Mocht je bovenstaande methode lastig vinden dan kun je dit ook aanpassen via: Instellingen ▸Algemeen ▸Toetsenborden ▸Eenhandig toetsenbord ▸maak een gewenste keuze.

Het éénhandige toetsenbord werkt alleen met het standaard Apple toetsenbord, overige applicaties hebben deze mogelijkheid op dit moment nog niet. Zodra je een keuze hebt gemaakt blijft het éénhandige toetsenbord actief tot je het weer handmatig wijzigt.

Lees meer
schermtijd

Schermtijd bekijken op iPhone vanaf iOS 12

Vanaf iOS 12 komt er een nieuwe functie bij voor je iPhone en iPad. Het is dan mogelijk om je schermtijd te bekijken. Je krijgt dan inzicht over welke app je hoe lang hebt gebruikt. Apple doet dit om je bewuster om te laten gaan met je smartphone. 

Lees meer