Apple hulp op iedere gewenste locatie.

Werktijden : ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 uur
  Contact : 085 4847 545

WhatsApp beveiligen

WhatsApp beveiligen met een extra code

WhatsApp, wie gebruikt het tegenwoordig niet? De app is de populairste manier van communiceren op je telefoon. Omdat je met iedereen over alles praat over de berichten-app, wil je wel dat die berichten goed beveiligd zijn. Daarom de tip: WhatsApp beveiligen!

Kinderen, ouders en zelf grootouders. Eigenlijk gebruikt iedereen tegenwoordig WhatsApp. Jouw persoonlijke account zit gekoppeld aan je telefoonnummer. Dat zorgt ervoor dat je het op ieder toestel in combinatie met je sim-kaart kan gebruiken. Als je je account dan wil activeren, krijg je via een sms een code. Maar je kan WhatsApp beveiligen met een extra code. Dat wordt ook wel tweestapsverificatie genoemd.

Hoe werkt WhatsApp beveiligen met tweestapsverificatie? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Via de instellingen van WhatsApp is het mogelijk om de tweestapsverificatie te activeren. De tweede code die je aanmaakt wordt dan elke keer als je WhatsApp activeert gevraagd.

WhatsApp beveiligen met tweestapsverificatie:

  • Open WhatsApp en ga naar Instellingen
  • Klik op Account en vervolges Verificatie in twee stappen
  • Bedenk een zescijferige pincode (goed onthouden!)
  • Vul nogmaals de zescijferijge pincode in
  • WhatsApp vraagt nu je emailadres om de pincode te kunnen resetten als je de code bent vergeten. Ons advies is om dit te doen, anders kan je hem niet resetten.

Als je de tweestapsverificatie weer wil uitschakelen, kan dat ook via de instellingen. Ook het wijzigen van de zescijferige pincode kan hier.

Wil je WhatsApp vervolgens installeren op een andere telefoon krijg je naast de activatie-sms dus de vraag om de door jou gekozen code in te vullen. WhatsApp beveiligen met een extra code is dus heel eenvoudig, maar zorgt er ook voor je account beter bescherm is.