Apple hulp op iedere gewenste locatie.


  Contact : 085 4847 545

WhatsApp en privacy

WhatsApp en privacy: een paar tips!

WhatsApp, vrijwel iedereen gebruikt het tegenwoordig. Toch kan de app ook een inbreuk hebben op je privacy. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je profiel beter af te schermen, vooral voor vreemden. Hier twee tips om de band tussen WhatsApp en privacy te verbeteren. 

Profielfoto en status afschermen

WhatsApp en Privacy, het blijft een hekel punt. Op dit moment is het zo dat iedereen die jouw nummer heeft en je in zijn contacten zet, jouw profielfoto en status kan zien. Als je dit niet wil, kan je het eenvoudig uitschakelen. Pas als je reageert op een bericht, kunnen mensen vervolgens je foto en je status zien. Lees hier hoe je je  profielfoto en status afschermt:

  • Open WhatsApp en ga naar instellingen
  • Ga naar privacy
  • Klik op profielfoto en verander de status van iedereen naar mijn contacten
  • Doe hetzelfde bij het kopje status

Laatst gezien uitschakelen

Je kent het wel: mensen die vragen waarom je nog niet hebt gereageerd, terwijl je wel online bent geweest. In het WhatsApp en Privacy-verhaal een belangrijk punt wat ons betreft. Hieronder leggen we uit hoe je ‘laatst gezien’ uitschakelt en je privacy weer een beetje vergroot.

  • Open WhatsApp en ga naar instellingen
  • Ga naar privacy
  • Klik op laatst gezien en verander de status naar ‘niemand’

Niemand kan nu meer zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Klein nadeeltje: jij kan van andere ook niet zien wanneer ze voor het laatst online zijn geweest. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Meer weten over WhatsApp en privacy? Lees dan even dit artikel van onze collega’s van iCulture. Wil je jouw WhatsApp-account beveiligen met een extra code? Kijk dan even hier!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste praktijknieuws, handige tips ontvangen en profiteren van exclusieve acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van De Appeldokter en mis niks!